lördag 30 december 2017

Creme Catalana
4portioner
En fantastiskt god efterrĂ€tt đŸ‘ŒđŸŒ


1dl mjölk
5dl grÀdde
1 kanelstÄng
Finrivet skal av en apelsin
Finrivet skal av en citron
6 Àggulor
85g socker

RĂ„socker

Koka upp grÀdde, mjölk, kanelstÄng, apelsin o citronskal
LĂ„t svalna i 20 minuter

Vispa sedan 6 Àggulor med sockret fluffigt
Sila mjölkblandningen & rör i den i sockersmeten
HĂ€ll upp i cremebruleformar.
HÀr blev det 4 större portionsformar & 2 smÄ.

Baka puddingarna i 90 grader tills det stelnat. Ska dem & se, de ska ”dallra” ca 90min beroende pĂ„ hur djupa formar man har.

Hit kan man förbereda. LÄt puddingarna svalna, kan stÄ över natten i kylskÄp.
 Vid servering: Strö över rörsocker & brĂ€nn av det med brĂ€nnare.
Eller brÀnn av dem ngn timme innan servering i genen. Högt upp i ugnen, grill 225*
Vakta dem, för de brÀnner snabbt. LÄt svalna o servera. GÀrna med ngn frukt som ex hallon, blÄbÀr eller jordgubbar!

Inga kommentarer: