torsdag 7 januari 2016

Pizza

25 gram jäst
1,5dl vatten 
1/2 tsk salt 
1 tsk socker 
3msk olja
4 1/2 dl vetemjöl 

Häll i de torra ingredienserna i matberedaren 
Häll i jästen upplöst i  ljummet vatten o olja o kör i matberedaren
Degen ska bli seg
Låt jäsa 30-60min

Degen räcker till knappt 2 bakplåtspapperstora pizzor eller 3-4 runda beroende på hur tjock botten man vill ha. 
Pensla kanterna med olja o lägg på önskad fyllning 

250 grader 10-15 min 

Vi använder pizzasten 
Lägger in den i kall ugn på gallret i mitten av ugnen & sätter på ugnen på 250 grader. Bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper lägger på sås o fyllning och lägger in pappret med pizzan på den heta pizzastenen i ugnen i ca 10 min 



Inga kommentarer: