måndag 9 mars 2015

Pulled chicken

Pulled Chicken a'la Mickis 

4 kycklingfiléer 
2 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5-1 hackad röd chillie 
0,5 dl tomatpuré 
3 fefferoni
1 tsk Paprika krydda
Chilipulver
1tsk kanel
1 msk Riven ingefära
Paprika smoked (sparsamt)
2-3msk rödvin
2 msk soja 
Ca 5 dl vatten 
Salt
Peppar 

Stek lök och kryddor i rapsolja tills löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingen. Jag delade varje filé i 3 bitar. Rör om ordentligt och fräs kryddorna och kycklingen. Häll över vatten, soja och vin. Häll på vatten tills det täcker kycklingen.

Koka kycklingen på låg värme i ca 2,5h
När kycklingen är klar faller den isär om du petar på den med en gaffel. Lyft upp kycklingfilén i en skål och dra isär köttet med en gaffel. Häll över en del av spadet för att det ska bli saftigt och det ger god smak. 

Servera kycklingköttet med tortilliasbröd eller pitabröd eller i ett hamburgerbröd & grönsaker som till tacos. Någon passande kallsås Ex. Guacamole, vitlöksdipp, salsa eller kanske en barbequesås. 

Lycka Till! 



Inga kommentarer: