tisdag 3 mars 2015

Kycklinggryta med sojabönor & paprika


Till 4 portioner behövs:
  • 250 g frysta sojabönor 
  • 1 gul lök 1-2 snack paprika 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 3-4 kycklingfiléer 
  • 1 msk olja 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm peppar 
  • 1 tsk curry 
  • 2 dl crème fraiche 
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 1 msk honung 
  • 4 port ris 
  • 1/2 kruka persilja (jag hade fryst)
  • 1/2 citron
    1. Tina sojabönorna.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. 
    3. Strimla paprika gärna i olika färger.
    4. Skär kycklingfiléerna i bitar.
    5. Bryn kycklingbitarna i oljan i en gryta, tillsätt lökhacket. Krydda med salt, peppar och curry.
    6. Blanda ner crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung i grytan. Låt koka under lock ca 10 minuter.
    7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    8. Hacka persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
    9. Tillsätt citronskal, persilja den strimlade paprikan och sojabönor i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och citronsaft.
    10. Servera grytan med riset.
    11. Jag valde jasminris
    12. Till detta åt vi naanbröd

Inga kommentarer: