måndag 9 mars 2015

Créme Brulée

Créme Brulée a'la Mickis

5dl vispgrädde
1dl mjölk
5st äggulor
1dl socker
4-5 msk vaniljsocker (smaka av)

Vispa samman ingredienserna och häll upp dem i små ugnsfasta portionsformar. 
Tillagas mitt i ugnen 90-grader i 2-2,5h tills smeten stannat. När man skakar på formen ska det inte dallra för mycket i mitten. Små lite högre formar som jag använde är det lagom med 2,5h

Kyl dem kylskåpskalla helst under natten. 
Strö ett tunnt lager strösocker på dem och bränn av dem. Gärna med en gasolbrännare. 
Jag brände mina i ugnen på förmiddagen. Hade på grill högt upp i ugnen 250 grader tills de fått färg. Sen lät jag dem svalna i kyl till kvällen då vi åt dem. 
Perfekta 👌

Inga kommentarer: