torsdag 14 augusti 2014

Kladdkaka med fudgetäcke



  • 12 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

Fudgetäcke:
1,5 dl strösocker
1,5dl vispgrädde
2msk ljus sirap
Lite drygt en 0,5dl kakao
75gram rumsvarmt smör/margarin 

Blanda strösocker, vispgrädde, sirap & kakao i en gryta. Låt det koka upp & puttra sakta 10min
Tag av kastrullen o rör i smöret
Låt det svalna lite innan du häller det över kladdkalan. 
Förvaras i kylskåp 

Jag plockade björnbär & dekorerade med. Men det passar säkert med andra godsaker & en klick grädde 


Lycka Till! 



1 kommentar:

Sara sa...

Så otroligt gott det ser ut, älskar kladdkaka :)