fredag 22 mars 2013

Kall marinerad Kycklingfilè

ca 4 pers.

700gr kycklingfilé

Kycklingen tillagas hel i ugn 45-50 min i 150grader

Marinad:

2 msk soja
1 dl sesamfrö
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök (lökringar)
1 dl rapsolja

Lägg dem ljumna filén i plastpåse med marinad i 1 dygn i kylskåp.

Skär kycklingfilen i skivor, Vi ska i tunna skivor med skärmaskin.
Lägg upp på ett fat, man kan lägga upp lite av marinaden på & runtom.



*På en buffé äter räknar man med cirka 60 - 90 g kött per person
 När det gäller kyckling kan man beräkna tre portioner per bröstfilé eller ca 40-50 g per portion.
 Ett kycklingbröst brukar väga cirka 125-190 g.

1 kommentar:

Carina sa...

Åh vad gott det lät!! Det måste jag testa!!

Kram!!