fredag 22 mars 2013

Buffétips! Kall skivad fläskfilé "dubbel marinerad"

Perfekt buffé mat :-)
*På en buffé äter räknar man med cirka 60 - 90 g kött per person

30pers


3kg Fläskfile

Putsa filéerna & bryn dem i smör runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i ungsäkra formar/långpanna.
Stek i ugn 125 grader tills köttet har en innetemperatur på 70 grader. Vi hade inne vårt kött till 74 grader då svärmor är "rädd för rosa kött". Det tar ca. 30-40min
Lägg i filéerna i marinad 1.

MARINAD 1

2 liter vatten
150 gram salt
10 st rejäla rosmarinkvistar eller 3 msk torkad rosmarin.
6 skivade vitlöks klyftor
2 tsk grovmalen vitpeppar

Förvara köttet i marinad 1 i 12 timmar. Ta upp filéerna & häll bort marinaden.
Fram till detta kan man förbereda & sedan frysförvara.

FESTDAGEN

Blanda Marinad 2

Skiva filéerna ganska tunt och häll marinad 2 över dem. Låt köttet vila i marinaden ngr timmar innan servering. Vid servering, häll av marinaden & lägg upp skivorna på fat.

MARINAD 2:

Strimlat skal av 3 citroner (förväll i 30sek så de släpper ifrån smaken)
4 dl olivolja blandas med citronskalet
4 msk hackad färsk rosmarin el 2msk torkad
1 stor pressad/riven vitlöksklyfta
1 tsk grovmalen vitpeppar

Garnera gärna uppläggningsfaten med ngr kvistar rosmarin & citronklyftor/skivor

Lycka Till!







Inga kommentarer: