tisdag 18 december 2012

mormors sirapsbröd

2 st brödkakor

25g margarin
5dl vatten
1½dl sirap
1 pkt jäst
12½-15dl vetemjöl

Blanda samman degspadet i en gryta till 37*
lös upp jästen. Mormor lärde mig salta på jästen, så så gör jag...
Blanda samman allt i matberedaren.

Låt jäsa i bunke i 30min
Dela degen i 2 delar & lägg på en plåt. Låt jäsa 45min
Grädda i 200* i 30-35min




2 kommentarer:

Monachos sa...

Gott det ser ut - är sugen på att baka något eget matbröd - är lite trött på köpebröd för stunden. Det går ju i vågor och när man ätit hembakat så längtar man efter köpebröd. :)

A.L.M. sa...

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com