onsdag 29 augusti 2012

Korvgratäng med gratinerat potatismos

4-5port

Skala & koka potatis. Det behövs mer potatis än man brukar ha till 4 personer.
potatis
margarin
mjölk
1 äggula
salt
peppar

Korvsåsen:
1 gul lök
drygt ½ ring med falukorv
 cremefraich 2-3dl
 2dl mjölk,
1pkt kelda (2½dl) eller grädde,
 drygt ½dl ketchup,
 ½dl chilisås,
 1msk kalvfond,
 2 msk tomatpure,
 salt svartpeppar,
paprika pulver
1 tsk sambal olek
lite chiliflakes,
persilja & timjan
majzena redning

Skiva falukorv & stek tillsammans med finhackad/riven gullök.
När falukorven blivit lite glansig häll över cremefraich, mjölk, 1pkt kelda, ketchup, chilisås, kalvfond, tomatpure, salt, svarpeppar, paprikapulver, sambal olek, lite chiliflakes, persilja & timjan. Låt detta koka samman & red såsen. Smaka av.

Gör potatismos med smör, mjölk, salt peppar & en ägg gula.

Spritsa potatismoset längs kanterna i en ugnsfast form. Häll korvsåsen i mitten. In i ugnen 225* i 15-20min till potatismoset fått lite färg.'

Serveras med kokta grönsaker eller en sallad.

bilden är lånad på nätet.
SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: