söndag 10 juni 2012

Mandelfilé med sommarpasta

4portioner
500-600gr fläskfilé
salt
peppar
50gram smör
1tsk fransk senap
2-3 msk rivet/smulat rostbröd
hackad persilja
mandelflarn ca.35gram (en liten påse)

Sommarpasta:
ca4 tagliatelle nystan per person
2 tomater
gurka (brukar vi inte använda, gillar inte varm gurka)
3-4 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
hackad persilja


Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Platta ut något.
Bryn köttet på båda sidor och lägg över på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
Smält smöret i en kastrull eller använd flytande margarin. Rör i senap, rivet bröd, persilja och mandel.
Klicka mandelsmöret över köttet.
Gratinera i ugnen 12-15 minuter.
Koka pastan enligt anvisning.
(Dela gurkan på längden. Skär gurkan i skivor.) Dela tomaterna, skär tomaterna i bitar.
fräs först gurkan i smör på svag värme. Rör i tomaterna, vitlök och kryddgrönt.
Häll av vattnet på pastan och blanda ner grönsakerna. Mal över svartpeppar. servera till köttet.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: