lördag 12 maj 2012

krämig pastasås m fläskfilé


4pers

600gr fläskfile
1 paprika
6 färska champinjoner
½ chili
2msk kalv fond
1-2dl cremefraich
2-3 dl grädde / matlagningsgrädde
1-2 vitlöksklyftor
4-5 msk rött vin
2-3msk tomatpure
persilja
salt
peppar


strimla fläskfilén & salta & peppra, bryn den i en stekpanna. häll över i en gryta. Fräs paprika, chili, champinjoner & vitlök i stekpannan & häll över i fläskfilegrytan. Värm upp grytan, tillsätt tomatpuré, cremefraich, grädde, kalvfond, röd vin, salt, peppar, persilja. Detta blir såsen. Låt koka under omrörning medan pastan kokar. Red av "såsen" med maizena (eller om man hellre vill med riven ost) & smaka av med salt & peppar.
Serveras med riven permensan & pasta, vi valde tagliatelle & ett gott är rödvin :-)









2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite bättre beskrivning tack ska de va vatten i grytan där köttet ska i eller? Det brukar de väl alltid va?

Mickis sa...

Svar:
Nej inget vatten
Såsen gör jag på cremefraichen o grädden
När jag hällt i kött o grönsaker i grytan o värmer på den så låter jag dem strimlade fläskfilén o grönsakerna koka samman med grädde cremefraich kryddorna