söndag 8 januari 2012

Fisksoppa

Fisksoppa med Kelda fisksoppa som bas
man behöver:
potatis
morot
broccoli
fisk
purjolök
räkor/kräftor
dill
keldafisksoppa
kelda grädde
fiskbuljong
Eller använd andra grönsaker som du gillar.


Skala potatis & skär i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten
skala morot & lägg i potatisvattnet efter ca 5 min. Koka tills dem är all dente
Koka broccoli

skär fisken i mindre bitar.

Häll keldafisksoppa i en gryta & späd med lite kelda grädde. Tillsätt fiskbuljong 1-2 & dill. Koka upp. Låt fisken puttra lite i soppan & häll sedan i de övriga ingredienserna & låt allt bli varmt. Det sista kan man toppa med lite räkor eller kräftstjärtar, dessa bör ej koka då de blir sega

Serveras med ett gott bröd :-)
Smaklig måltid!


1 kommentar:

Viktkamp sa...

åh den kan jag inte äta =( Är laktosintolerant!