onsdag 4 januari 2012

Chilie cheese Friterade

Det här behöver du:

Riven ost
 4-5dl beroende på hur många man vill göra.
2 gröna chillie
2 jalapeno
1,5 dl ljus lättöl

1,5 dl Vetemjöl

Ströbröd

Ljummet vatten

2 krm salt

Cayennepeppar

Gör så här:

Blanda öl, vetemjöl och salt till en lättflytande smet som du ställer i kylen. Låt stå cirka 30 minuter.

Under tiden blandar du den rivna osten, den finhackade gröna pepparen, den finhackade jalapenon och cayennepeppar i en skål efter tycke och smak. Ett tips är att ha ganska stor andel ost så att bollarna håller ihop. Tillsätt lite varmt vatten och blanda runt. Ta upp lite ostblandning och pressa ihop hårt så den formas till en boll, ca 3 cm i diameter (blir de för stora kommer inte osten att smälta ordentligt i mitten). Det är kladdigt och ibland lite knepigt, ,men när osten blir varmare och börjar smälta brukar den dock vilja hålla ihop. Rulla sedan bollarna i vetemjöl och ställ in i kylen.

Värm frityroljan till ca 170 grader. Doppa de mjölade ostbollarna i frityrsmeten, se till så att smeten täcker varenda liten millimeter av bollarna. Rulla dem sedan i ströbröd tills de är helt täckta. Lägg ner några få i fritösten/gryta med het olja och fritera tills de har fått fin färg, ca 1,5 min. Om du märker att någon börjar läcka ost är det bara att ta upp den. Man hör ganska väl när det börjar spraka i oljan.
Ställ dem varmt (t.ex. i en ugn på 75 grader) medans du gör färdigt allihopa.


Våra blev en aning stora, men väääldigt goda :-) Lycka Till!

1 kommentar:

Susanne P sa...

Oj...och jag som älskar ost i alla valörer!
Sv. javisst blev det färsk pasta till middag ikväll! ;)
Päronsirap hittade min syster på inredningsbutiken Village. Där finns det mycket som man inte visste att man behövde! ;)
Kram