måndag 19 december 2011

Grekisk pyttipanna med kyckling

Grékisk pyttipanna med kyckling a´la Mickis

4-5pers



4 kycklingfilér

8 medelstora potatisar

1 gul paprika

1röd paprika

2 rödlökar

1 ask körsbärstomater

1 fetaost ca.150g



Marinad:


1-1½dl olivolja

1-2msk soja

1-2tsk sambal olek

2 pressade vitlöksklyftor

salt o pepparSkär kycklingfilén i ganska stora bitar och lägg dem i marinaden. De kan stå där över natten.
Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsförm. Salta och peppra och ställ in dem i ugnen i 225* i 15min.
Dela parikan i bitar och klyfta löken. Efter 15min lägger man i lök, paprika och kyckling inklusive marinaden över potatisen. Rör om och in i ungen i 20min.
Lägg över tomater och fetaost i bitar och in i ugnen 20min till.

Serveras med en vitlökssås



VITLÖKSSÅS:


2dl cremefraich

2msk majonäs

1 klyfta pressad vitlök

oregano, basilika, persilja, salt och peppar
blandas ihop i en skål.
Smaklig måltid :-)

Inga kommentarer: