måndag 19 december 2011

Fläskfile´med kokosmjölk

Fläskfilé med kokosmjölk



Ingredienser till 4port:

1 bit purjolök

en röd chilie/peppar

2 vitlöksklyftor

1msk nyriven ingefära (jag har använt kryddan i påse & det var oxå gott)

500gram fläskfilé

1msk rapsolja

1burk kokosmjölk (4dl)

1msk thailändsksoja

1msk fisksås (har jag uteslutit)

½tsk salt

1krm svartpeppar

en paprika

Lite soja för färgens skull & jag brukar även använda ngn dl kelda grädde & reda såsen lite på slutet.

1.Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Skala och pressa vitlöken. Blanda purjolök, chili och ingefära.

2.Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, hetta upp oljan i en stekpanna och stek filébitarna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt purjolök, chili, vitlök och ingefära och stek ca 2 minuter.

3.Häll på kokosmjölk, ev kelda,, soja och fisksås, krydda med salt och peppar. Låt blandningen koka på medelvärme i ca 5 minuter.

4.Kärna ur och strimla paprikan. Låt den koka med den sista minuten.

5. Red såsen efter tycke och smak

Serveras med jasminris



Smaklig måltid

Inga kommentarer: