måndag 19 december 2011

fLÄSKFILÉ MED DILLSENAPSSÅS


Fläskfilé med dillsenapssås (sonens favorit)

Ingredienser:

4port

*600g fläskfile

*salt

*Vitpeppar

*2dl köttbuljong/kalvfond

*4dl vispgrädde

*1-2tsk soja

*3tsk krossad grönpeppar

*2-3 tsk fransk senap

*1msk vetemjöl

*1dl hackad dill eller fryst dill

*1msk konjak (kan uteslutas)
Gör såhär:


Skär fläskfilén i skivor, stek dem ca2min per sida, salta & peppra och lägg över i en traktörpanna/gryta. Vispa ur stekpannan med buljongen & häll den över köttet. Tillsätt grädde, soja, senap, grönpeppar. Koka köttet i såsen i 3-5min. red såsen och låt koka ytterligare ngr minuter. Rör ner dill & konjak.



Serveras med potatis & lättkokta grönsaker.



Jättegott!

Inga kommentarer: